Trending

Wat betekent het als je je hartslag in je buik voelt?

Wat betekent het als je je hartslag in je buik voelt?

Soms heb je door een buikaneurysma klachten in de buik of rug. Je kunt pijn hebben of een kloppend gevoel in de buik. De verwijde slagader drukt dan tegen de zenuwen of organen in de buurt van het aneurysma. Soms zijn deze klachten een teken dat het aneurysma snel groeit.

Hoe voel je een aneurysma?

Wanneer een aneurysma van de buikaorta groeit, kunnen u of uw arts een kloppend gevoel waarnemen in het midden van of onder in de buik; u kunt ook lage rugpijn of gevoeligheid op de borst ervaren. De meeste aneurysma’s in de buik worden opgemerkt tijdens medische routineonderzoeken.

Kun je je aorta voelen?

Bij een aorta-aneurysma in de buikholte kun je soms een kloppende massa in de buik voelen. Bij een aorta-aneurysma in de borstholte heb je soms ongemakken en pijn op de borst, of heesheid.

Kan een aneurysma pijn doen?

Vaak groeit een aneurysma langzaam en blijft het onopgemerkt. Veel aneurysma’s bereiken nooit het punt dat ze scheuren; andere worden heel snel groter. Wanneer het aneurysma groter wordt, kunt u pijn op de borst, lage rugpijn, schorheid of problemen met ademhalen ondervinden.

Waarom hoor ik mijn hartslag in mijn oor?

Waarom hoor je je hartslag in je oor? Een ‘hartslag in het oor’ komt door een probleem in het netwerk van bloedvaten. Door een verhoogde bloedstroom of een te nauw bloedvat, stroomt het bloed onrustig door de vaten in het hoofd of in de nek. Dit veroorzaakt een kloppend geluid.

Wat veroorzaakt een aneurysma?

Een aneurysma ontstaat als gevolg van slagaderverkalking (atherosclerose). Bekende risicofactoren voor slagaderverkalking zijn roken, hypertensie (hoge bloeddruk), diabetes mellitus (suikerziekte) en een te hoog cholesterolgehalte van het bloed.

Wat doet een aneurysma?

Een aneurysma is een zwakke plek in een slagader. De wand van het bloedvat is hier dunner, waardoor een uitstulping ontstaat. De vaatwand wordt hierdoor steeds dunner en uiteindelijk kan deze scheuren.

Wat gebeurd er als je aorta knapt?

Een enkele keer hebben mensen wel wat klachten doordat de verwijde aorta drukt op een orgaan, zoals bijvoorbeeld de slokdarm. Bij een dreigende scheuring van de aorta voelt u acute pijn in de rug die kan uitstralen naar buik en liezen en een kloppend gevoel in de buik.

Kan een halsslagader pijn doen?

Gevolgen. De vernauwing van de halsslagader zelf geeft in veel gevallen geen klachten, omdat meerdere slagaders de hersenen van bloed voorzien. In een vernauwing kan een bloedstolsel ontstaan. Als hiervan een stukje losschiet, stroomt dit met het bloed de hersenen in.