Trending

Waarom geen vooraf ingevulde aangifte?

Waarom geen vooraf ingevulde aangifte?

De vooraf ingevulde gegevens kloppen niet helemaal – hoe pas ik ze aan? Soms kloppen de gegevens die wij vooraf in de aangifte inkomstenbelasting invullen niet helemaal. Dat kan komen doordat wij verkeerde of onvolledige gegevens ontvingen. U kunt deze gegevens makkelijk wijzigen in uw online aangifte.

Kan ik belastingaangifte downloaden?

Ga naar Mijn Belastingdienst en log in met uw DigiD. Op de welkomstpagina klikt u op ‘Correspondentie’. In het overzicht zoekt u de aangifte die u nodig hebt. Klik op de link en u kunt de pdf downloaden en opslaan op uw computer óf afdrukken.

Wat staat er in de vooraf ingevulde aangifte?

Als u met de computer of tablet aangifte doet, ziet u dat veel gegevens in het aangifteformulier al zijn ingevuld. Het gaat bijvoorbeeld om uw loon, de WOZ-waarde van uw huis, hypotheekgegevens, banksaldi, spaargeld en pensioeninkomsten.

Waar kan ik zien of ik belastingaangifte hebt gedaan?

Ik heb aangifte gedaan in Mijn Belastingdienst U kunt zelf nakijken of uw aangifte binnen is in Mijn Belastingdienst(opent nieuw venster). Als wij uw aangifte hebben ontvangen, dan staat dat onder ‘Inkomstenbelasting’ bij ‘Belastingjaar 2020’.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn belastinggeld terug krijg?

De Belastingdienst streeft ernaar om altijd binnen drie maanden na ontvangst van de aangifte de belastingteruggave op je rekening te storten.

Wat gebeurt er als je belasting verkeerd hebt ingevuld?

Vergrijpboete: opzet of grove schuld Bij opzet bedraagt de boete 50% van de belasting die u opzettelijk hebt verzwegen. Bij grove schuld is dat 25%. De boete wordt dan 100%, en bij inkomen uit sparen of beleggen (box 3-inkomen) 300%. De boete valt lager uit als sprake is van verzachtende omstandigheden.

Waarom kan ik geen aangifte doen via de app?

Gebruik de app Aangifte 2020 niet als u: Hebt u vorig jaar de app ‘Aangifte 2019’ gebruikt? Dan hoeft u ‘m voor de aangifte over 2020 niet opnieuw te downloaden. Deze app wordt automatisch geüpdatet naar ‘Aangifte 2020’.

Kan ik mijn belastingaangifte van vorig jaar inzien?

Oude aangiftes downloaden Hebt u de administratie even niet bij de hand? Log dan in op Mijn Belastingdienst en bekijk uw belastinggegevens uit voorgaande jaren. Mijn Belastingdienst is uw persoonlijke pagina bij de Belastingdienst. Om uw oude belastinggegevens te openen, hebt u een DigiD-account nodig.

Wat is een via machtiging?

De VIA machtiging is kort gezegd een machtiging waarmee wij gebruik kunnen maken van uw voor ingevulde aangifte voor de inkomstenbelasting. Hierin staan verschillende gegevens die wij nodig hebben bij het opstellen van uw aangifte inkomstenbelasting.

Wat is via activatiecode?

Met de activeringscode op het formulier kan uw intermediair de machtigingsregistratie actief maken. Hij kan dan de gegevens van de vooraf ingevulde aangifte gebruiken. Bent u niet akkoord? Dan hoeft u niets te doen.