Popular tips

Waar is de film Soldaat van Oranje opgenomen?

Waar is de film Soldaat van Oranje opgenomen?

In 1976 vonden, onder anderen in Den Haag, de opnames plaats voor de Nederlandse speelfilm Soldaat van Oranje. Deze film is een klassieker en was in 1977 dé bioscoophit die ook nog eens werd ingezonden voor de Oscars. Wij zochten was foto’s voor je op in de archieven waarin je Den Haag duidelijk voorbij ziet komen.

Wat is het verhaal van Soldaat van Oranje?

Als de Duitsers in 1940 Nederland binnenvallen, heeft de Leidse student Erik Hazelhoff Roelfzema met zijn vrienden een onbezorgd studentenleven. Soldaat van Oranje – De Musical is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van één van de grootste verzetsstrijders uit onze vaderlandse geschiedenis: Erik Hazelhoff Roelfzema.

Hoeveel mensen kunnen er in Soldaat van Oranje?

3 miljoen bezoekers – Soldaat van Oranje – De Musical.

Wat is het thema van Soldaat van Oranje?

Je herkent jezelf tijdens Soldaat van Oranje Het centrale thema van de musical is “keuzes maken in oorlogstijd”. De verschillende personages zijn eigenlijk een soort van spiegel.

Hoe lang draait de Soldaat van Oranje?

Musical Soldaat van Oranje gaat voor record van 8 jaar. De musical Soldaat van Oranje is verlengd tot en met september 2018. Dit betekent dat de voorstelling dit najaar bijna acht jaar te zien. Er is nog nooit een theaterproductie in Nederland geweest die deze looptijd heeft gehaald.

Hoe vaak speelt Soldaat van Oranje?

Op 30 oktober 2015 bestond Soldaat van Oranje – De Musical vijf jaar. De voorstelling werd die avond voor de 1.673ste keer gespeeld. Sinds het begin, oktober 2010, is de musical elke voorstelling uitverkocht en heeft de productie inmiddels meer dan 1.800.000 bezoekers.

Wie vertolkte de rol van de jonge Wilhelmina in de televisieserie Wilhelmina?

Hoofdrollen. In zowel de eerste als tweede serie zijn de hoofdrollen door dezelfde acteurs vertolkt, namelijk Marieke de Kleine als Juliana, Hylke van Sprundel als Bernhard en Ria Eimers als Wilhelmina.