Miscellaneous

Wat moet ik doen als mijn rentevaste periode afloopt?

Wat moet ik doen als mijn rentevaste periode afloopt?

Loopt je rentevaste periode af? Dan is je geldverstrekker verplicht om minimaal drie maanden voor die datum een nieuw rentevoorstel te doen. Dat geeft je voldoende tijd om rond te kijken, te vergelijken en eventueel over te stappen.

Welke rente na rentevaste periode?

Meestal geldt: hoe korter je rentevaste periode, hoe lager het rentetarief dat je betaalt. Toch is een korte rentevaste periode niet altijd gunstig. Stel dat de rente over een paar jaar stijgt, dan merk je daar na afloop van jouw renteperiode direct de gevolgen van.

Wat als je spaarhypotheek afloopt?

Spaarhypotheek verlengen Aan het einde van je rentevaste periode krijg je een verlengingsvoorstel met een nieuw rentepercentage. Zet je daar je handtekening onder? Dan zit je er direct weer 10 of 20 jaar aan vast. Met de lage hypotheekrentes van nu is de kans groot dat je een lagere rente krijgt aangeboden.

Hoelang van te voren hypotheek verlengen?

Het is niet mogelijk om je rente te verlengen, eerder dan drie maanden voordat je rentevaste periode afloopt. Wel kun je tussentijds je rente laten aanpassen. Dat kan met rentemiddeling of door een vergoeding te betalen.

Wat betekent einde rentevaste periode?

Je ontvangt uiterlijk 3 maanden voordat jouw rentevaste periode eindigt een nieuw rentevoorstel van je hypotheekverstrekker. Het einde van een rentevaste periode biedt je namelijk meestal de kans om zonder boete je hypotheek te wijzigen of over te stappen naar een andere hypotheekverstrekker.

Wat is Renteverlenging?

Een renteverlenging is een moment waarop de Belastingdienst toetst of je voldoende hebt afgelost voor je hypotheek die valt onder de fiscale wetgeving per 1 januari 2013. Heb je een betalingsachterstand, dan kan dit fiscale gevolgen hebben.

Hoe lang moet ik mijn hypotheekrente vastzetten?

Rente vastzetten Bij een vaste rente, ook wel lange hypotheekrente genoemd, zet je de rente voor een langere periode vast. Deze periode kan variëren van één tot dertig jaar. Het percentage dat je bij het afsluiten (of oversluiten) van je hypotheek vastzet, verandert niet gedurende de rentevaste periode.

Hoe lang rente vastzetten 2021?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het vastzetten van de hypotheekrente. Populaire periodes zijn 5, 10 en 20 jaar, maar je kunt de hypotheek ook voor 1 of 30 jaar vastzetten. En je kunt er ook voor kiezen om de hypotheekrente helemaal niet vast te zetten, maar variabel in te steken.

Welke rentevaste periode nemen?

Als je alleen naar de hypotheekrente kijkt en het allerlaagste tarief voor je hypotheek wilt, dan is een zo kort mogelijke rentevaste periode de beste keuze. De hypotheekrente 1 jaar vast is meestal de laagste hypotheekrente bij een hypotheekverstrekker. Elke langere rentevaste periode heeft een steeds hoger tarief.