Q&A

Wat is ongewenste zwangerschap?

Wat is ongewenste zwangerschap?

Een ongewenste zwangerschap is een zwangerschap die door de betrokkene niet wordt geaccepteerd. Er kunnen uiteenlopende redenen zijn waarom u niet zwanger wilt of kunt zijn: u heeft geen partner waarmee u het kind kunt opvoeden.

Wat moet je doen als je zwanger bent abortus?

Heb je besloten dat je een abortus wilt, dan kun je contact opnemen met een abortuskliniek. Hier kun je terecht voor een overtijdsbehandeling of abortus. Wel adviseren we je om eerst een gesprek te voeren met je huisarts, iemand van Sense of FIOM. Vanaf dat moment gaan er vijf dagen bedenktijd in.

Kan de pil een zwangerschap afbreken?

Op de eerste dag slik je een pil die ervoor zorgt dat het zwangerschapshormoon niet meer werkt. 1 of 2 dagen later breng je 4 tabletten in je vagina in. Deze stoppen de zwangerschap. Mogelijke bijwerkingen zijn: misselijkheid, buikpijn, diarree en soms hevig bloedverlies.

Is Fara zwanger?

Fara is een vzw die zwangerschapskeuzes bespreekbaar maakt. Ben je ongepland zwanger? Dan is Fara er voor je. We bieden een luisterend oor en professionele begeleiding.

Hoe is het om zwanger te zijn?

Je lichaam verandert Naarmate de zwangerschap vordert gaat je lichaam veranderen. Je buik wordt dikker, je borsten ook. Dat kan leuk zijn! Maar je kan ook last krijgen van heel wat kwaaltjes: pijnlijke borsten, duizeligheid, aambeien, vettig haar, puistjes, warmte-aanvallen, rugpijn…

Waar kun je terecht als je onverwacht zwanger bent geworden?

Als je bevallen bent en je weet niet wat je moet doen, bel dan direct met een huisarts, een ziekenhuis of 112. Je kunt ook bellen met Fiom of Siriz of met een regionale locatie van de Raad voor de Kinderbescherming.

Hoe ziet een abortuspil eruit?

In 80% van de gevallen wordt het vruchtzakje binnen 4-6 uur uitgestoten. Dit gaat gepaard met veel bloedverlies (meestal ook met stolsels), buikkrampen en soms met misselijkheid. Het vruchtzakje ziet eruit als een vliezig, wittig wattenbolletje.

Hoe heet het kind van de Bellinga’s?

De Bellinga’s is een YouTube-kanaal van het Nederlandse gezin Bellinga uit Raalte. Het gezin bestaat uit Daniel (vader), Fara (moeder) en hun vier kinderen; Luan, Lucilla, Luxy en Lucius.

Wat doen de Bellinga’s?

De Bellinga’s behoren tot de grotere YouTubers in Nederland. De eerste video verscheen in november 2013 en bijna twee jaar later besloten ze om dagelijks te gaan vloggen. Daniël, Fara en de kinderen Luan, Lucilla en Luxy werden op YouTube groot door ‘gewoon’ te blijven.

Kan je zwanger worden tijdens je regels?

Een vrouw kan vruchtbaar zijn vanaf dag 8-9 t/m de 3e week, waarbij de bevruchting in de periode van 5 dagen na de menstruatie tot en met de ovulatie moet plaats vinden. Deze periode kenmerkt zich door afscheiding van meer, dunner en draderig slijm.