Q&A

Wat is de betekenis van Eigenwijs?

Wat is de betekenis van Eigenwijs?

eigenwijs – Bijvoeglijk naamwoord 1. (te) overtuigd zijn van het eigen gelijk ♢ De eigenwijze oude man wilde niet naar de adviezen van de welwillende verpleegster luisteren. 2. eigenaardig-grappig vooral als het gaat om kinderen ♢ Het eigenwijze kind deed lek…

Waarom ben ik eigenwijs?

Mensen om je heen willen je graag advies geven. Je wordt eigenwijs genoemd wanneer je ieders advies in de wind slaat en zomaar doet wat je zelf goed lijkt. Het is goed om advies van anderen in te winnen, dit geeft je opties.

Wat is eigengereid zijn?

bijv. naamw. 1) Aanmatigend 2) Dwars 3) Eigendunkelijk 4) Eigenwijs 5) Eigenzinnig 6) Lastig, eigenwijs 7) Niet meegaand 8) Niet plooibaar 9) Niet toegeeflijk 10) Ongezeggelijk 11) On…

Wat is het verschil tussen eigenwijs en eigengereid?

eigenwijs (bn) : dwars, eigengereid, eigenzinnig, koppig, pedant, steilorig, tegendraads, verwaand, waanwijs. tegendraads (bn) : anders, dwars, eigengereid, eigenzinnig.

Wat is wereldvreemd?

vreemd, niet bekend, niet thuis in de wereld, in het maatschappelijk leven.

Wat is positief aan eigenwijs?

Eigenwijze kinderen hebben zelden behoefte aan hulp en ontdekken dingen graag zelf. Dit zorgt ervoor dat ze al vanaf jonge leeftijd zelfstandig zijn en goed voor zichzelf kunnen zorgen. Hoe fijn is dat.

Wat is koppig gedrag?

Je bent koppig wanneer je lang vasthoudt aan jouw eigen mening en inzichten. Verwante aanduidingen zijn: onbuigzaam of onverzettelijk. stijfkoppig.

Wat is koppig zijn?

Koppig betekent vasthouden aan de eigen mening of het eigen inzicht. Om tot koppig gekwalificeerd te worden moet een persoon standvastig zijn over een mening, terwijl anderen uit zijn omgeving een andere mening hebben, en hem door middel van argumenten proberen te overtuigen van mening te veranderen.

Wat is een eigenzinnig persoon?

eigenzinnig – Bijvoeglijk naamwoord 1. van een persoon dat die persoon dingen op zijn eigen manier doet ook als die afwijken van de andere mensen ♢ De eigenzinnige man ging niet meer op vakantie en vond auto’s een verouderde techniek.

Wat is het tegenovergestelde van Eigenwijs?

Wat is het tegenovergestelde van eigenwijs? Het juiste antwoord is gehoorzaam.

Wat is de betekenis van joviaal?

Joviaal is een persoonlijke eigenschap. De bekendste synoniemen zijn: hartelijk, opgeruimd, opgewekt, vrolijk en gul. Joviaal zijn wordt door de meeste mensen als een positieve eigenschap gewaardeerd.