Q&A

Waar vaart de Waterbus?

Waar vaart de Waterbus?

Dordrecht, Merwekade.

 • Papendrecht, Noordhoek.
 • Hendrik Ido Ambacht, Noordeinde.
 • Alblasserdam, Kade.
 • Ridderkerk, De Schans.
 • Krimpen aan den IJssel, Stormpolder.
 • Rotterdam, Erasmusbrug.
 • Waar stopt de Waterbus in Dordrecht?

  Merwekade is 1 van de belangrijkste waterbushaltes van Dordrecht. Vanaf deze halte kun je over het water naar Rotterdam, Sliedrecht, Zwijndrecht, Papendrecht Veerdam en per reguliere bus naar station Dordrecht….Merwekade

  • Stap over op een andere Waterbus of de bus.
  • Winkels op 10 minuten lopen.
  • Fiets mag gratis mee!

  Wat kost de Waterbus Dordrecht?

  De Waterbus Dagkaart kost €14,-/€10,50 en is aan boord te koop maar ook online. Bij aankoop van een dagkaart online krijg je 15% korting op je aankoopbedrag. Met de OV-chipkaart wordt het reductietarief alleen toegepast op een persoonlijke OV-chipkaart. Zonder een geldig vervoerbewijs loop je risico op een boete.

  Kan je contant betalen op de waterbus?

  Aan boord van de schepen van Waterbus betaal je contant en kun je niet pinnen. Wil je een los kaartje kopen dan is dit ook van te voren mogelijk via de website van Waterbus.

  Hoe snel vaart de Waterbus?

  ,,Onze vaarsnelheid is 40 kilometer per uur”, verklaart directeur Eric Schipper van de waterbus het tijdsverschil. ,,Dat heeft te maken met het Bemanningsbesluit. Als je sneller wil varen, moet je meer bemanning aan boord hebben.

  Hoeveel kost de waterbus?

  Een enkele rit met de waterbus kost 3 euro, met een reductietarief voor jongeren bedraagt dit slechts 2,50 euro. Je kan ook meerrittenkaarten kopen of voor een abonnement kiezen. De tickets koop je aan boord van de waterbus bij de steward.

  Kun je nog contant betalen in de bus?

  Wie nog cash wil betalen voor een rit, zal in een lijnwinkel of bijvoorbeeld een krantenwinkel een ticket in voorverkoop moeten halen. Op de bussen en trams zelf zal contactloos betaald kunnen worden met de bankkaart of met een app op je telefoon.

  Kan je ook contant geld op je OV zetten?

  Via bepaalde ns kaartautomaten kan je met muntgeld opwaarderen en bij de loketten kan het inderdaad ook met briefgeld.

  Hoe werkt een waterbus?

  Zo werkt het stap aan boord van de Waterbus (je fiets mag gratis mee!); check in met je OV-chipkaart of koop een kaartje bij de steward, die je welkom heet op het passagiersdek (je kunt bij hem of haar ook terecht met al je vragen); laat je ontspannen naar je bestemming varen door de vakkundige kapitein.

  Hoeveel kost de watertaxi?

  De klassieke watertaxi´s varen ieder kwartier van Noord naar Zuid. Van maandag tot en met donderdag is dit tussen 09:00 en 23:00 uur. Op vrijdag tot en met zondag van 09:00 tot 00:00 uur. De prijs varieert tussen € 2,90 en € 3,60 per persoon, en voor kinderen is er korting.

  Hoe duur is een watertaxi?

  Rondvaarten op onze snelle MSTX-boten zijn er vanaf € 45 voor 15 min. Rondvaarten met de klassieke watertaxi vanaf € 30 voor 15 min. Prijzen zijn ongeacht de grootte van uw groep (afhankelijk van de boot 8 tot 12 passagiers maximaal).